120 състезатели по брейк идват в Разград за втория турнир „Funk Busters“

120 състезатели от 10 клуба по брейк от цялата страна идват в Разград в събота, 18 юни, за участие в Националния брейк турнир „Funk Busters“. Това е второ издание на състезанието, което се организира от Спортен брейк клуб „Shadows Crew“-Разград и Българската Брейк Федерация. Турнирът е втори кръг от Държавния календар на Българската Брейк Федерация, първият за тази година е бил в София.

Квалификациите започват от 12 часа в събота в залата на Общинския културен център, а финалите стартират в 19 часа, като в зависимост от метеорологичното време ще са или в залата, или пред Новия театър. Участниците са разпределени в 6 възрастови групи – от 6 до над 35 години. Танцовите битки са в три дисциплини: 1 vs 1; Showcase и Crew battles.

Във всеки от турнирите от националния календар се трупат точки, на база на които се оформя националният отбор, обясни наставникът на разградските брейкъри Иван Стоянов. „Shadows Crew“ има един проектонационал, на 16-годишната Ив Дескова обаче не й достига възраст за национал, тъй като отборите се формират от 18 години нагоре. Още две млади надежди има клубът и при най-малките – Миа Грънчарова и Горан Андреев. Общо 9 състезатели от Разград ще участват в турнира. Конкуренцията е сериозна, за призове ще се борят и тазгодишните балкански шампиони от Бургас, както и всички национали.

Турнирът се провежда с подкрепата на Община Разград, ЦПЛР Център за работа с деца, арт студио „D’Amore“, както и на фирмите: „Биовет“, „Лудогорско пиле“, хотелски комплекс „Лес“, „Алфахим“, „Алфатрейд“, Агенция „Адрес“, „Гами“ ЕООД, „Дийн груп“, „Пътконсулт“, „МАТ“ ООД, „Фарма тийм“, Огнян Обрешков.

Главен съдия на състезанието ще е председателят на Българската брейк федерация Калин Калинов, а съдии: Златко Йончев, Валери Димитров – Quit и Иван Желязков – Spago. Водещ ще е Валентин Радков – Kozke, а DJ – Анатоли Джоков – Jokata и Димитър Андреев – Lalri.

Източник: ekip7.bg

Този сайт използва бисквитки. Личната информация, предоставена от вас се използва съгласно Политиката за поверителност на farmateambg.com.