Продукти

СЪСТАВ:

Съдържа на гр:
Доксициклин хиклат 500 mg
ОПИСАНИЕ:

Доксициклинът принадлежи към групата на тетрациклините и действа бактериостатично срещу много Грам-положителни и Грам-отрицателни бактерии като Е. coli, Bordetella, Campylobacter, Haemophilus, Pasteurella, Salmonella, Staphylococcus и Streptococcus spp. Доксициклинът е активен и срещу Chlamydia, Mycoplasma и Rickettsia spp. Доксициклинът инхибира синтеза на бактериални протеини. Доксициклинът има голям афинитет към белите дробове и затова е особено полезен за лечение на бактериални респираторни инфекции.

Описание

Показания:

Doxyvet 500 wsp е ефективен срещу респираторни и стомашно-чревни инфекции, причинени от микроорганизми, чувствителни към доксициклин, като Е. coli, Salmonella, Mycoplasma, Pasteurella, Bordetella, Streptococcus, Campylobacter и Haemophilus spp. при телета, птици и свине.
Противопоказания:

Да не се прилага при животни свръхчувствителни към тетрациклини. Да не се прилага при животни с тежка нарушена чернодробна функция или активна търбуха и чревна микробна флора. Да не се използва в слоеве за производство на яйца за консумация от човека.
СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ:

Предозирането може да доведе до остра, понякога фатална, дегенерация на сърдечния мускул при телета. При продължително приложение може да се наблюдава промяна в цвета на зъбите при млади животни.
Несъвместимост с други лекарства:

Не комбинирайте с бактерицидни средства като пеницилини и цефалоспорини.
ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ:

За перорално приложение чрез питейна вода (прасета, птици) или заместител на мляко (телета).

Телета: 1 g на 50 kg телесно тегло, веднъж дневно в продължение на 3 – 5 дни (еквивалентно на 10 mg доксициклин на килограм телесна маса).
Свине: 1 g на 50 kg телесно тегло или 190 – 325 g на 1000 литра питейна вода, веднъж дневно в продължение на 3 – 5 дни (еквивалентно на 10 mg доксициклин на килограм телесна маса).
Домашни птици: 100 – 225 g на 1000 литра питейна вода в продължение на 3 – 5 дни (еквивалентно на 20 mg доксициклин на килограм телесна маса).

Лечебната питейна вода трябва да се използва в рамките на 24 часа. Лекарственият заместител на млякото трябва да се използва в рамките на 12 часа.
КАРЕНТЕН СРОК:

Телета: 14 дни
Свине: 8 дни
Домашни птици: 8 дни
СЪХРАНЕНИЕ:

Да се ​​съхранява на сухо, тъмно място между 2 ° C и 25 ° C.
Да се ​​съхранява в затворена опаковка.
Да се ​​съхранява далеч от деца.
ОПАКОВАНЕ:

Саше от 100 г (120 саше в кутия).
PE-Pharma буркан от 500/1000 g (12 буркани на кутия).

<< Каталог
Този сайт използва бисквитки. Личната информация, предоставена от вас се използва съгласно Политиката за поверителност на farmateambg.com.